Οι ασύρματοι συναγερμοί στο σπίτι έχουν πολλά να προσφέρουν, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα συναγερμού σπιτιού τα οποία είναι ενσύρματα (χρισιμοποιούν δηλαδή καλωδιώσεις για την σύνδεση με τα ραντάρ και παγίδες συναγερμού.
Πριν επιλέξετε το είδος συναγερμού σπιτιού, ενσύμρατο ή ασύρματο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.
Οι ασύρματοι συναγερμοί σπιτιού έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δυναμικά στην αγορά συστημάτων ασφαλείας και στις επιλογές που έχει ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού ή διαμερίσματος.
Τα ασύρματα συστήματα συναγερμού τείνουν να κοστίζουν λιγότερο στην εγκατάσταση, ενώ έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ευκολότερα στο σύστημα, συσκευές (π.χ ραντάρ) όταν απαιτείται εκ των υστέρων βελτίωση της συνολικής ασφάλειας του σπιτιού σας.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας σπιτιού είναι ότι η εγκατάσταση του συστήματος περιλαμβάνει ελάχιστη καλωδίωση σε σχέση με το παραδοσιακό (ενσύρματο) σύστημα συναγερμού.
Με έναν ασύρματο συναγερμό σπιτιού, όπως και στον συναγερμό με καλώδια, η κεντρική μονάδα ελέγχου του συναγερμού συνδέεται με καλώδιο με την παροχή ηλεκτρικού ρευματος για να λειτουργήσει.
Στον ασύρματο συναγερμό σπιτιού οι ανιχνευτές κίνησης (ραντάρ συναγερμού και οι παγίδες συναγερμού) επικοινωνούν με την κεντρική μονάδα συναγερμού ασύρματα – χωρίς καλώδια. Όσο μεγαλύτερο είναι το ακίνητο τόσο μεγαλύτερη οικονομία θα έχετε στο κόστος εγκατάστασης και καλωδίωσης του συναγερμού.
Ενας ασύρματος συναγερμός μπορεί να ενσωματώσει όλες τις λειτουργείες που διαθέτει ένα ενσύρματο σύστημα, όπως παθητικούς ανιχνευτές υπερύθρων, ελεγκτές φωτισμού, ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα, και κάμερες, ακόμη και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Όταν πρόκειται για την επιλογή του ασύρματου συστήματος συναγερμού σπιτιού που είναι κατάλληλο για σας, θα πρέπει να εξετάσετε ποιες είναι οι επιλογές που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.
Γενικά ένα σύστημα που υποστηρίζει μια ποικιλία από διαφορετικές επιλογές αισθητήρων και ανιχνευτών είναι μια καλή επιλογή.
Με αυτόν τον τρόπο όταν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον συσκευές στο ασύρματο σύστημα για την βελτίωση της συνολικής ασφάλειας και προστασίας.
Θα πρέπει επίσης σε ασύρματο συναγερμό σπιτιού να εξετάσετε αν ο συναγερμός δέχεται εφεδρική μπαταρία που θα συνεχίσει να λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή σε απόπειρα παραβίασης από τον διαρρήκτη.
Ένα μειονέκτημα του ασύρματου συναγερμού σπιτιού είναι ότι οι αισθητήρες και οι ανιχνευτές λειτουργούν με μπαταρίες οπότε χρειάζονται αλλαγή περιοδικά. Προτείνουμε να ψάξετε για ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού σπιτιού που μπορεί να σας ενημερώνει σχετικά με τη χαμηλή στάθμη (ενέργειας) των μπαταριών ή τουλάχιστον οτι θα σας θυμίζει με κάποια ένδειξη να ελέγχετε τακτικά το σύστημά σας και να αντικαθιστάτε τις μπαταρίες σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ